Broccoli met biefstuk en ui

Ingrediënten voor 4 personen:

2 teentjes knoflook
3 cm verse gemberwortel
1 verse rode pepers
1 theelepel maizena
200 gram biefstukreepjes
300 gram broccoliroosjes
3 eetlepels olijfolie
2 kleine uien
1/2 sinaasappel
3 eetlepels woksaus five spices

Bereidingswijze:
*Verwijder de zaadjes uit de peper en hak hem fijn.
*Pers de knoflook boven een diep bord.
*Rasp het stukje gember erboven en meng de rode peper erdoor.
*Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe en roer de maïzena erdoor.
*Schep de biefstukreepjes door het knoflookmengsel en laat de biefstuk 10 minuten staan.
*Kook intussen de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 2-3 minuten beetgaar.
*Laat de wok goed heet worden en schenk de olijfolie erin. Verwarm de olie tot er lichte damp af komt.
*Schep de plakjes biefstuk door de hete olie en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 2 minuten bruin. Leg ze op een bordje.
* Schil en snijd de ui in dunne partjes.
*Pers een halve sinaasappel.
*Schep de uipartjes door de olie in de wok en roerbak 2 minuten.
*Schep de broccoli met het sinaasappelsap en de woksaus erdoor en roerbak nog 2 minuten. Schep de biefstuk erdoor en warm het gerecht heel even door.
*Serveer met rijst.

Eet smakelijk!!!!!

Inspiratie en foto via pinterest van: Dirk.nl

Gewichtsconsulent, Personal Trainer, Wandelcoach, Powerwalk Trainer