Gezonde Pizza

PIZZA VAN SPELTMEEL
Ingrediënten: 1 grote pizza
2 kopjes volkoren speltmeel
1/2 kopje water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel (Himalaya-) zout
1 theelepel baking soda
1 eetlepel appel (cider) azijn
snufje oregano

Bereidingswijze:
*Verwarm de oven vast voor op 180°C.
*Meng in een grote kom het volkoren speltmeel, zout, baking soda en de oregano. Als je dit hebt doorgeroerd voeg dan appel cider azijn en olijfolie toe en voeg langzaam het water toe. Voeg niet direct al het water toe, maar start met een beetje en kneed het tot een deegbal. Is het deeg nog te droog, voeg dan iets meer water toe. Heb je per ongeluk teveel water toegevoegd en is het geheel te plakkerig? Voeg dan nog wat speltmeel toe. Kneed het geheel even tot een (niet te plakkerige) deegbal.
*Zet de deegbal ongeveer 5 minuten in de koelkast.
*Snij ondertussen de groenten en overige ingrediënten om de pizza te beleggen.
*Haal het deeg uit de koeling en rol het met een deegroller uit op een bakplaat. Maak een opstaand randje zodat de tomatensaus (en bijvoorbeeld mozzarella)niet van je pizza af lopen.
*Beleg je pizza naar wens en bak deze gedurende 18-20 minuten af in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!!!!

Gewichtsconsulent, Personal Trainer, Wandelcoach, Powerwalk Trainer