Ingrediënten: (+/- 30 stuks)
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 groene paprika, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
1 tl. kipkruiden
1 tl. kurkuma
1 tl. paprikapoeder
1/2 tl. zout
1/2 tl. zwarte peper
300 gr. kipfilet
2 etl. kipkruiden
1 rol bladerdeeg
1 ei
maanzaad
Bereidingswijze:
1.Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien samen met de geperste knoflook mooi lichtbruin.
2.Voeg de gesneden paprika erbij en bak het nog even geheel mee.
3.Strooi vervolgens alle kruiden erbij, roer alles flink door en laat het geheel gaarbakken op middelmatig vuur.
4.Wanneer de groenten gaar zijn schep je alles in de keukenmachine en maal je het mengsel ietsjes fijn. Schep het mengsel uit de keukenmachine en zet deze apart.
5.Snijd de kipfilet in grove stukken, strooi de kipkruiden erbij en wrijf met je handen de kipkruiden goed in de kipfilet.
6.Doe de kipfilet vervolgens in de keukenmachine en maal de kipfilet fijn tot een gehakt. Haal het gemalen kipfilet gehakt uit de keukenmachine en zet deze apart.
7.Pak de gemalen groenten er weer bij, voeg deze toe aan het kipfilet gehakt en meng geheel samen tot een mengsel.
8.Haal de bladerdeeg uit de verpakking, rol deze open en snijd de bladerdeeg in tweeën.
9.Schep de vulling in een lange strook bovenop de bladerdeeg en let er op dat je de vulling wel iets van de randen afhoudt!
10.Rol vervolgens de bladerdeeg strak op en knijp de uiteinde goed dicht, zodat de vulling er niet kan uitlopen.
11.Snijd met een scherp mes schuine stukjes uit de gevulde bladerdeeg en plaats de stukjes op een bekleed bakplaat met bakpapier.
12.Klop het ei los, strijk de kip stukjes ermee in en strooi er eventueel nog wat maanzaad of wat sesamzaadjes overheen.
13.Bak de kip hapjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
Inspiratie recept en foto via pinterest : uitdekeukenvanfatima.nl