INGREDIËNTEN:
3 kopjes zilvervies rijst, ongekookt
3 stronken broccoli
1 grote rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
3 kipfilets
3 lente uitjes, in dunne ringen
Flinke hand ongezouten cashewnoten
Sesamzaadjes
6 eetl. Soyasaus (Kikkoman)
3 eetl. gembersiroop
2 eetl. sesamolie
100 ml water
3 theel. maizena
1 theel. Gedroogde Chilivlokken
Olie
BEREIDINGSWIJZE:
1:Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar
2:Snijd de broccoli in kleine roosjes en spoel af onder de kraan. Laat deze in een pan kokend water ongeveer 3 minuten voor garen.
3:Voor de saus: Neem een kleine kom of beker en mix de soyasaus, gembersiroop, sesamolie, chilivlokken, water en maizena goed door elkaar.
4:Snijd de kipfilets in stukjes van ongeveer 3 cm en bak op hoog vuur gaar. Bak vervolgens de ui en knoflook even mee. Voeg de broccoliroosjes toe en het sausmengsel. Kook enkele minuten door tot de saus dikker wordt.
5:Bestrooi het gerecht voor serveren met lente ui, cashewnoten en sesamzaadjes. Serveer met de rijst.
Recept aangepast naar mijn eigen inzicht, inspiratie en foto via pinterest: silvieskitchen.nl