Ingrediƫnten (6 cakejes):
4 eieren
150 gram boter
150 gram pure chocolade
60 gram suiker
60 gram bloem
Boter en bloem om in te vetten
Muffinvorm (het liefst een siliconenvorm)
Bereidingswijze:
Klop de eieren met de suiker in een paar minuten luchtig en schuimig. Spatel de bloem door het eiermengsel. Smelt de boter en de chocolade samen in een pan met dikke bodem op een heel laag vuur. Meng de gesmolten boter/choco door de eieren. Vet de vormpjes in en bestuif lichtjes met bloem. Verdeel het beslag over de zes vormpjes. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de lavacakejes in ca. 15 minuten gaar. Blijf er de laatste paar minuten gewoon even bij staan! Haal uit de oven, laat vijf minuutjes staan en stort de cakejes op een mooi bordje. Decoreer eventueel met poedersuiker, fruit of een bolletje ijs.
Recept en foto via pinterest van: myhappykitchen.nl