Ingrediƫnten: (voor 1 liter soep)
1 prei
1 ui
2 teentjes knoflook
30 gr roomboter
40 gr bloem
1 liter kippenbouillon
3 el (pittige) mosterd
Scheutje room
200 gr spekreepjes
Bereidingswijze:
*Snijd de prei in ringen en houd wat achter voor de garnering.
*Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in een ruime pan met de roomboter.
*Voeg de bloem toe en gaar dit mee op een zacht vuur (ongeveer 5 minuten) maar laat het niet bruin worden. Laat dit mengsel daarna afkoelen. Het moet een beetje zanderig aanvoelen als je het tussen je vingers wrijft.
*Zet het vuur weer aan en voeg al roerende de kippenbouillon en de prei toe. Laat het even koken op zacht vuur, totdat de prei gaar is. Pureer het geheel dan glad met een staafmixer.
*Voeg de mosterd en een scheutje room toe.
*Bak de spekreepjes knapperig en garneer de soep met wat preiringetjes en de uitgebakken spekjes.
Eet smakelijk!!!!!
inspiratie en foto via pinterest: uitpaulineskeuken.nl