Poke-Bowl

Ingrediënten: (voor 2 personen)
150 gram sushi rijst
150 gram verse zalm (of plakjes gerookte zalm)
100 gram gekookte garnalen
80 gram sojabonen
1 avocado
½ komkommer
1 eetlepel + ½ theelepel azijn
1 eetlepel suiker
1 theelepel sesamzaadjes
1 theelepel sesamolie
½ theelepel sojasaus
citroensap (paar druppels)

Bereidingswijze:
*Laat de sushi rijst 15 minuten wellen in koud water. Spoel het daarna om en doe er 300 ml water bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de sushi rijst in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.

*Meng in een kommetje 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker met elkaar en schep dit door de gare sushi rijst. Laat de sushi rijst daarna volledig afkoelen.
*Terwijl je de sushi rijst laat wellen snijd je de zalm in blokjes (of de plakjes gerookte zalm in reepjes) en marineer je deze met 1 theelepel sesamolie, ½ theelepel azijn en een ½ theelepel sojasaus. Zet dit apart in de koelkast zodat het even kan marineren.

*Snijd de avocado in dunne plakjes. Druppel een beetje citroensap over de avocado zodat deze mooi groen blijft en extra lekker smaakt.

*Snijd de halve komkommer in dunne, lange plakken met een dunschiller en snijd ze daarna in dunne reepjes.

*Als de sushi rijst afgekoeld is verdeel je de rijst over 2 kommen. Leg in iedere kom de helft van de avocado plakjes Verdeel de zalm, reepjes komkommer, sojabonen en de gekookte garnalen over beide kommen. Garneer de zalm met wat sesamzaadjes.

Eet smakelijk!!!!!

Inspiratie recept en foto via pinterest van: eefkooktzo.nl

Gewichtsconsulent, Personal Trainer, Wandelcoach, Powerwalk Trainer