Roerbakschotel van winterpeen en pastinaak met kokosrijst

Ingrediƫnten: (voor 4 personen)
3 eetlepels olie
500 gram winterpenen (geschrapt en in dunne plakjes gesneden)
500 gram pastinaken (geschild en in dunne plakjes gesneden)
1 rode peper (in ringetjes)
1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 2 cm)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 eetlepel honing
1 limoen (sap)
1 bosje koriander (grof gehakt)

Voor de rijst
4 kopjes basmatirijst
2 kopjes kokosmelk

Bereidingswijze:
* Breng voor de kokosrijst de rijst met 4 kopjes water en de kokosmelk aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de rijst afgedekt in circa 10 minuten al het vocht opnemen.
* Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de groenten in circa 10 minuten beetgaar.
* Voeg de rode peper, gember en knoflook toe en roerbak nog een paar minuten.
* Roer de honing en het limoensap door de groenten en schep nog een paar minuten om op een lage stand. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.

Eet smakelijk!!!!!

recept en foto van: Boodschappen.nl

Gewichtsconsulent, Personal Trainer, Wandelcoach, Powerwalk Trainer