Witte kool burrito’s

Ingrediënten: (voor 10 burrito’s)
1 witte kool – 10 bladeren daarvan
150 gr rundergehakt
250 gr champignons
1 sjalot
1 teentje knoflook
Pittige paprikapoeder
2 tomaten
80 gr gemengde sla
bosje verse koriander
Voor de dip
2 el zure room
1 flinke tl mierikswortel
1 el water

Bereidingswijze:
*Breng een pan met ruim water aan de kook en haal voorzichtig tien koolbladeren van de kool af.
*Ga ondertussen verder met het klaarzetten van de vulling. Snijd de champignons fijn, snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
*Blancheer,wanneer het water kookt, de koolbladeren 1 voor 1 in 30 tot 60 seconden per blad. Haal de koolbladeren uit het water en spoel na met koud water.
*Verhit in een koekenpan een scheutje olie en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt, de champignons en de knoflook toe en bak alles gaar. Breng op smaak met paprikapoeder. Voeg dan de blokjes tomaat toe en warm even goed door.
*Vul de bladeren. Begin met sla, verse koriander en het gehaktmengsel en rol het blad daarna op.
*Meng voor de dip de zure room, mierikswortel en het water door elkaar en serveer deze naast de burrito’s
Eet smakelijk!!!!!

Insiratie recept en foto gevonden op pinterest van: beaufood.nl

Gewichtsconsulent, Personal Trainer, Wandelcoach, Powerwalk Trainer