Wie ben ik

Mijn naam is Saskia Ursinus

Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is om een gezond gewicht te bereiken, en zeker om dit te behouden. Ook uit ervaring weet ik dat dit wel kan, en dat het eigenlijk niet zo moeilijk is. Met de juiste kennis en motivatie is alles mogelijk. Met mijn kennis en ervaring wil ik U graag coachen naar een gezonder leefpatroon wat vol te houden is zonder in te leveren op lekker eten en drinken. Een leven waar voeding, beweging en mentale gezondheid in balans zijn.

Ooit woog ik 108 kilo. Ik wilde afvallen, maar zeker niet mijzelf alles ontzeggen, in de wetenschap dat ik dat niet vol zou houden. Dan maar een iets langere weg, maar haalbaar. En ja, het is gelukt. En ja, het lukt nog steeds. Ongeveer 27 jaar later zijn we nu, en nog altijd ben ik op het gewicht dat bij mij past. Ik houd van lekker eten, van koken en van taarten en koekjes bakken. Soms loopt dit uit de hand, en voel ik dat ik niet lekker in mijn vel zit, net iets te zwaar om me goed te voelen. Dit kan ik dan weer vrij makkelijk onder controle krijgen door een paar dagen heel secuur met mijn voeding bezig te zijn en de juiste keuzes te maken. Bewegen is nooit meer uit mijn systeem gegaan.

Door bovenstaand verhaal is mijn voorliefde voor voeding en beweging ontstaan. In 2010 heb ik mijn diploma tot gewichtsconsulent gehaald. Oktober 2017 heb ik mijn certificaat voor Powerwalktrainer behaald en Juni 2018 is daar het diploma voor Personal Trainer bij gekomen. Opvolgend heb ik in Juli 2018 de opleiding tot Mindful Wandelcoach gevolgd. Hierdoor kan ik een ieder op een goede en gezonde, maar vooral normale en haalbare, manier begeleiden naar een gewicht en leefstijl die past in een individueel leven. Voeding, beweging en mentale gezondheid zijn de drie pijlers die hierbij onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Iedereen is anders, iedereen leeft anders, er is dus geen “standaard” manier die voor iedereen goed zou zijn.
Is gewoon gewoon doen precies wat u zoekt, of wilt u meer informatie, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Ja, graag wil ik meer informatie over voeding, beweging en mentale gezondheid

Mijn motto: Eten zoals eten is bedoeld, bewegen zoals bewegen is bedoeld, leven zoals leven is bedoeld

Gewichtsconsulent, Personal Trainer, Wandelcoach, Powerwalk Trainer